KARABASOTU - Spanish Lavender
Botanik isim:
Lavandula stoechas L.
Aile:
Lamiaceae (Ballıbabagiller)
Uçucu Yağ Ana Bileşenler:
Camphor, fenchone, 1,8 cineole, a-pinene, camphene, pulegone, menthol, menthone
Desteklenen Fonksiyonlar:
antibakteriyel, antimikrobiyel, antiseptik, anti-spasm *
Uyumlu Uçucu Yağlar:
Limon, Tıbbi Nane, Lavanta, Çam
Uyarılar:
Cilt üzerinde doğrudan ve dahili kesinlikle kullanmayınız. Irritant ve alerjen olabilir.
* Kaynakça
i. Tisserand, R., & Young, R. (2014). Essential oil safety: A guide for health care professionals. 328-329
ii. Mete, Oktay (2009). Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi.
iii. Gören, Ahmet C., Topçu, Gülaçtı, Bilsel, Gökhan, Bilsel, Mine, Aydoğmusç, Zeynep and Pezzuto, John M.. "The Chemical Constituents and Biological Activity of Essential Oil of Lavandula stoechas ssp. stoechas" Zeitschrift für Naturforschung C, vol. 57, no. 9-10, 2002, pp. 797-800
iv. Alberto Angioni, Andrea Barra, Valentina Coroneo, et.al. (2006). Chemical Composition, Seasonal Variability, and Antifungal Activity of Lavandula stoechas L. ssp. stoechas Essential Oils from Stem/Leaves and Flowers. Journal of Agricultural and Food Chemistry.